onze verhalen

De lambikcultuur lééft dankzij karakter(s). Mensen die elke dag weer werk(t)en om schone tradities in beweging te houden. Mensen met verhalen over vroeger en van nu. En die verhalen vertellen we graag.

Armand De Belder
VERHALEN • MENSEN

Armand.

Armand in zijn eigen woorden. Van de tijd op de boerderij tot zijn pensioen en de nieuwe generatie.

lees meer
Gerda Legrand
VERHALEN • AMBACHT

Met riet vlecht men niet.

De biermanden die 3 Fonteinen gebruikt om hun lambik te schenken, worden handgemaakt door Gerda, met veel wilgentwijgen en liefde.

lees meer
Ludo Rosseels
VERHALEN • FRUITTEELT

De laatste perzik zal zoet smaken.

In de zoektocht naar fruit blijven we graag zo dicht mogelijk bij huis. Voor perziken is er maar eentje meer in heel België: Ludo Rosseels.

lees meer
onze caveau
VERHALEN • BIEREN

Hoe onze flessen bewaren?

Een fles geuze of fruitlambik bewaar je donker, koel en horizontaal. Dat is van moetens of het bier wordt slecht.

lees meer
het granennetwerk
VERHALEN • REGIO

Graan van hier, moét wel beter smaken.

Brouwerij 3 Fonteinen en de boeren van in en rond het Pajottenland willen weer geuze maken met de Kleine Rosse van Brabant, een oude en vooral lokale tarwesoort.

lees meer
onze flessen
VERHALEN • BIEREN

Onze flessen.

Ambachtelijk bier moet in de juiste fles. Zowel de kurk als de kleur van het glas zijn van belang om lambikbieren optimaal te bewaren en te serveren. De traditie vraagt het, Brouwerij 3 Fonteinen antwoordt.

lees meer