onze ambacht

Onze ambacht reikt verder dan een louter fleske bier. Het creëren van onze lambik, het steken van een geuze en het jarenlange geduld starten niet enkel onze brouwerij en onze vatenruimte te zoeken. Het begint al op de granenvelden, in de fruitgaarden en bij kriekenfamilies. Dan is het aan ons oog, onze neus, onze smaak.

Waarom we geen standaard lambikbier kunnen maken.
AMBACHT • BIEREN

Waarom we geen standaard lambikbier kunnen maken.

Brouwerij 3 Fonteinen kan geen twee keer hetzelfde lambikbier maken, en dat is gewoon oké want dat hebben we juist graag.

lees meer
Granen uit het Pajottenland.
AMBACHT • STREEK

Granen uit het Pajottenland.

Gerst, tarwe en hoppen uit onze eigen achtertuin halen is meer dan kopen bij de lokale boeren. Het gaat over terug installeren wat bijna voor altijd verloren was.

lees meer
Een definitieve terugkeer naar onze terroir.
AMBACHT • STREEK

Een definitieve terugkeer naar onze terroir.

We varen tegen de huidge (lambik)brouwstroom in wanneer het aankomt op fruit- en landbouw, brouwen en assembleren en de lange bewaartijden. Waarom? Omdat dit ooit een grootste traditie en een hele streek haar identiteit gaven.

lees meer
Lambik in het kort.
AMBACHT • BIEREN

Lambik in het kort.

Lambik is perfect om zo gedronken te worden, maar over het algemeen dient dit 'platte' bier als de basis voor geuze en andere afgeleide bieren zoals kriek en andere fruitlambikken.

lees meer
Van lambic tot geuze.
AMBACHT • BIEREN

Van lambik tot geuze.

Geuze is de mengeling - ook assemblage genoemd - van lambikken van minstens één, twee en drie jaar oud, die gebotteld worden en verder rijpen in de fles.

lees meer
De creatie van een fruitlambik.
AMBACHT • BIEREN

De creatie van een fruitlambik.

Jonge lambik wordt samen met echt fruit en volle vruchten - geen sappen, siropen of smaakjes - op een houten vat of een inox tank gezet en dan wordt er meerdere maanden gewacht. Dit proces noemt men maceratie.

lees meer